archery-cover-budapest-arrow-tag

Bizonyára már mindannyian hallottunk a Paintball-ról vagy a Laser Tag-ról és talán a Dodgeball neve is ismerősen cseng, de az Archery Tag-ről vagy Arrow tag-ről vajon mennyit tudunk? Hát, aki látta az Éhezők viadala című nagy sikerű filmet vagy ismeri Robin Hood történeteit, és szereti is ezeket, nos Ő a mi emberünk, mert valószínűleg hamar rá fog érezni a játék lényegére is.

Valójában ez egy szuper taktikai csapatsport, ami egy újabb felfedezésre váró terület lehet az adrenalinfüggők számára. További iszonyat jó hírünk, hogy teljes biztonságban, sérülésveszély nélkül üzhető, ugyanis a harc során használt nyílvesszők végei habszivaccsal vannak tompítva, ha tehát mindig is szeretted volna kipróbálni a paintball-t, de féltél a kék-zöld foltoktól, akkor most Számodra is itt egy kínálkozó lehetőség, mert azon kívül, hogy milyen gyorsan telik az idő játék közben, és szeretnél tovább maradni, nem kell tartanod semmitől!
Az Amerikából érkezett sportág minden olyan tulajdonsággal fel van vértezve, amelyek által kiváló élményt nyújt az alábbi programokra:
– Céges csapatépítők
– Legénybúcsú / lánybúcsú
– Születésnap, gyerekzsúr
– Falunapok, sportesemények
– Iskolai programok
– Családi napok
– Rendezvények, fesztiválok

Archery Játéktér

A játéktér vagy aréna három zónára van osztva. Két különálló zónája van a csapatoknak, amit az úgynevezett “Safe Zone”, vagyis biztonsági zóna választ el középen egymástól. Mindkét különálló zóna határán elöl helyezkedik el az úgynevezett 5 pontos céltábla. A határvonalon kívül eső rész a várakozó terület.

Arrow Tag Alapszabályok és játékmenet

Az Archery Tag – magyar fordításban “íjászharc” – egyfajta ötvözete a paintball játéknak és „Az éhezők viadala” című filmnek: egymásra kell vadásznotok csapatokban, két térfélre osztott, fedezékekkel teli pályán.

Játékmenet:
1. Alkossatok két csapatot, ennek megfelelően vegyétek fel a megkülönböztető mezeket
2. Vegyen fel mindenki egy fej és alkalvédőt, illetve ragadjatok íjat
3. Kezdéshez mindenki húzódjon hátra a saját térfelének alapvonalára
4. Amint a játékmester megfújja a sípját, indul a játék
5. Mindenki siessen a két térfél között található semleges zónába, ahol az íjvesszők elő vannak készítve, majd minél több vesszőt összegyűjtve húzódjatok vissza a saját térfeleteken található fedezékek mögé, kezdetét veheti a vadászat!

Szabályok:
1. Akit eltalálnak, az kiesik a játékból
2. Érvényes találatnak számít a test bármely pontja, kivéve ha először a fedezéket, vagy a földét érinti a vessző, és onnan pattan rá a játékosra.
3. A kijelölt pályát elhagyni kizárólag vesszőgyűjtés céljából szabad.
3. Vissza tudja hívni a harcba egy kiesett játékosát az a csapat, amelynek tagja:
– el tud kapni reptében egy ellenfél által kilőtt íjvesszőt
– az ellenfél céltáblájáról ki tud lőni egy szivacskorongot
4. Egy játékmenet 10 percig tart, azonban azonnal véget ér, amennyiben:
– az egyik csapatból kiesik mindenki,
– valamelyik csapat céltábláján elfogynak a szivacskorongok.

Amennyiben a játékmenetek számát tekintve döntetlen az állás, “sortűz” következik!
A két csapat egymástól 25 méterre egymással szembe felsorakozik, a saját csapattársak között kb 1,5-2 méter távolság tartandó.
Vezényszóra az “A” csapat lövést ad le a “B” csapatra, miközben azok mozdulatlanul kell hogy álljanak. Akit eltaláltak, kiesett a játékból. Ezután a “B” csapat egy lépést előre lép, majd ők lőnek az “A” csapatra. Az eltalált játékosok szintén kiesnek. A játék addig tart, míg az egyik csapat összes játékosa ki nem esik.
Szabályok:
– Aki elmozdul a lövés elől, kiesett
– A sortűz leadásakor, minden játékos csak 1 vesszőt lőhet ki (nincs gyors újra tárazás)

Egy csomó barátod van és egy csúcs szuper élmény közös programra vágytok? Netán éppen most lesz a Te vagy legjobb barátod esküvője, és legénybúcsút vagy leánybúcsút szerveztek vagy csak egyszerűen szülinapja lesz az unokaöcsédnek? Az Archery Tag egy kiváló lehetőség arra, hogy nagyszerűen eltöltsetek együtt közös időt, úgy, hogy közben kalandot éltek át, élményeket szereztek, és nem utolsó sorban mozogtok is, úgyhogy vértezzétek fel magatokat némi kalandvággyal és lőjétek be a pontos időpontot még ma! 😉